logo VEBH

Goudsmit Marijke Mul nieuw lid VEBH

‘Met elkaar, zonder samenwerking komen we nergens’

 
Goudsmid en sieradenontwerpster Marijke Mul is nieuw lid van de VEBH. Na de ledenbijeenkomst met de vertegenwoordiger van Hudson’s Bay was Marijke om. “Omdat ik toen zag dat de VEBH uit een club mensen bestaat, die zakelijk weet wat ze wil. Ik weet zeker dat ik er wat van opsteek. Niet financieel, maar informatief.”

Marijke Mul is zeer actief als Haarlemse ondernemer. Ze omschrijft zichzelf als iemand die moeilijk ‘de deur achter zich dicht kan doen’. Ze is voorzitter van de Gierstraat Vereniging, de straat waar haar pand staat. Verder zit ze in de promotiecommissie van de landelijke Vereniging Goud- en Zilversmeden en in het bestuur van de BIZ, de Bedrijven Investeringszone. Dat bestuur moet onder andere via acceptabele voorstellen zorgen dat een meerderheid van de ondernemers in de Haarlemse binnenstad zich achter deze nieuwe heffingsvorm schaart.

Echt merk

Marijke is druk bezig met het landelijk uitrollen van het concept Sieraad Laten Maken (shop-in-shop concept om sieraden op maat te laten maken bij Nederlandse juweliers) en haar eigen sieradenlijn.Via de websites www.sieraadlatenmaken.nl, www.marijkemul.nl en webshop www.sieradeninstijl.nl krijgt ze aanvragen uit binnen- en buitenland. Met fysieke aanwezigheid bij juweliers in meerdere plaatsen verdeeld over Nederland, verwacht ze nog meer groei in deze vraag. “Ik merk dat Marijke Mul een echt merk aan het worden is. Het is geweldig om te zien dat de investering van productie en marketing hiervoor daadwerkelijk loont. Het is echt een èn-èn verhaal. Door de omzetgroei, de laatste drie jaar is die zelfs verdubbeld, ben ik momenteel op zoek naar een tweede pand in Haarlem, het liefst historisch en in de binnenstad. Want het centrum van de stad is echt heel mooi. Daar moeten we zuinig op zijn. Met elkaar, want zonder samenwerking komen we nergens"